ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Αυτ/των Ταξί Άρτας σας κάνει γνωστό ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη * απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 υιοθετώντας και την σχετική απόφαση της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί), ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Το προσχέδιο νόμου του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση για τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη, πλήττει παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο σε συνδυασμό με τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής κατάστασης, έρχεται να γκρεμίσει ό,τι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό σύστημα μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας, αυξάνοντας εισφορές και όρια ηλικίας.

Η πρόταση για το ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν συνάδελφο εκμεταλλευτή Ε.Δ.Χ. αυτ/του γιατί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση και στον αφανισμό του κλάδου μας. Η συμμετοχή του Σωματείου μας στην 24ωρη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες, τους επιστημονικούς φορείς και το σύνολο της κοινωνίας, αποτελεί μονόδρομο και έχει ως στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.

Εκφράζουμε τη ριζική μας αντίθεση στο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητάμε την άμεση απόσυρσή του και την έναρξη ενός ουσιαστικού & ειλικρινούς διαλόγου που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση του δημόσιου – καθολικού – αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας , του επιβατικού κοινού και τους γνωστοποιούμε ότι κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης και στα τηλ.: 2681078332 & 2681078333 (ΡΑΔΙΟ – ΤΑΞΙ) θα υπάρχει προσωπικό που θα αναθέτει κλήσεις σε αυτοκίνητα επιφυλακής για τα έκτακτα περιστατικά που χρίζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) καθώς και σε εκείνους που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα .

*Από τις 05:00 π.μ. την Πέμπτη 04 – 02 – 2016 έως τις 05:00 π.μ. Παρασκευή 05 – 02 – 2016