48ωρη Προειδοποιητική Απεργιακή Κινητοποίηση.

Παρ’ όλο του ότι στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις  07 – 07 – 2011 μεταξύ των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. και του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κου Ι. Ραγκούση από κοινού αποφασίστηκε :

  • Η έναρξη διαλόγου για την άρση των περιορισμών και την αρχή της  επαγγελματικής ελευθερίας με βάση τα όσα ορίζονται στον Ν.3919/11( ΦΕΚ 32Α΄02- 03 – 2011).
  • Η κατάθεση σχετικών προτάσεων από πλευράς της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. στο επόμενο διάστημα για την ολοκλήρωση έκδοσης σχετικού Π.Δ..
  • Η συνδιαμόρφωση του περιεχομένου των κανόνων με βάση τους  οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών Ε.Δ.Χ. (ταξί) καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που θα οδηγήσει στην τελική έκδοση σχετικού Π.Δ..

Ο  κλάδος  μας, που για την έναρξη του διαλόγου εδώ και μία εβδομάδα έχει καταθέσει σχετικό έγγραφο προτάσεων και απόψεων, διαπιστώνει  ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ο Υπουργός Κος Ι. Ραγκούσης μετά τον αιφνιδιασμό που επέλεξε για να εκφράσει τις προθέσεις του για τον κλάδο των Ε.Δ.Χ. (ταξί) τώρα επιλέγει την τακτική του εμπαιγμού και της απαξίωσης του κλάδου των Ε.Δ.Χ. (ταξί) και μονομερώς αναβάλει και ακυρώνει την όποια προσπάθεια που καταβάλουμε για την έναρξη του διαλόγου επιβεβαιώνοντας δυστυχώς για εκείνον την ασυνέπεια.

Λυπούμαστε αλλά με αυτού του είδους τις πρακτικές διαφωνούμε και είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Εμείς συνεχίζουμε να εμμένουμε στην τακτική –  πρακτική του  διαλόγου και αυτό το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών όπου και υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα το οποίο είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, που δεν είναι και οι μόνοι, το Σωματείο Αυτ/των Ταξί  Άρτας μετά και την απόφαση που πάρθηκε από τους εκπροσώπους όλης της χώρας στο κλαδικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 16 -07 2011 θα συμμετέχει στην 48ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση. Σε περίπτωση δε, που δεν θα προσδιοριστεί ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την έναρξη διαλόγου, σύμφωνα πάντα και με την απόφαση του κλαδικού συμβουλίου, τότε η απεργιακή κινητοποίηση θα εξελιχθεί σε διαρκείας.

Η 48ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει από τις 05:00 π.μ. τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 05:00 π.μ. τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Ιουλίου.

Για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών που χρίζουν νοσοκομειακής φροντίδας και χρόνιες παθήσεις  θα εξυπηρετούνται  μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Ράδιο – Ταξί Άρτας και  στα τηλ: 26810 – 78332 & 78333.